Een sauna in eigen tuin. Wie wil dat nu niet?

Onze sauna’s

Ben je op zoek naar een sauna? Dan zit je bij hänsömn helemaal goed. Wij hebben twee verschillende type sauna’s, namelijk een barrelsauna en een pod sauna. Binnen deze twee soorten hebben we verder nog veel keuze als het aankomt op bijvoorbeeld het formaat, de afwerking en het type kachel.

Kunnen wij jou helpen?

Vind je het lastig om de perfecte sauna te kiezen? We snappen dat je niet zomaar een sauna koopt, daarom helpen wij jou graag verder. Wij denken graag met jou mee en voor je het weet kun jij genieten van een sauna in jouw tuin.

"*" geeft vereiste velden aan

 

MVO keurmerk

Keurmerk webwinkel

Logo Trees for All RGB beeldscherm
FSC groen

Op zoek naar iets anders?

Naast sauna’s kun je bij ons ook verschillende hottubs kopen voor in jouw tuin. 

Een sauna kopen? Dit wil je van tevoren weten

Een sauna in de tuin is ideaal voor momenten van rust, ontspanning en gezelligheid. Het is een plek waar jij je kunt terugtrekken en je even helemaal niets hoeft te doen, behalve genieten. De buitensauna is daarbij altijd te gebruiken, of het zonnetje nu schijnt of het een koudere periode is.

De voordelen van een regelmatig bezoek aan de sauna

Het is zeker genieten wanneer je in jouw eigen buitensauna kunt zitten. Er zitten daarbij ook nog eens voordelen aan een regelmatig bezoek aan de sauna. En omdat je pas wat van de voordelen merkt bij regelmatig gebruik, is het ideaal dat de sauna gewoon in jouw eigen tuin staat. We vertellen je graag meer over de voordelen die je kunt ervaren.

Je kunt er volledig ontspannen

Ben je toe aan rust en een momentje voor jezelf? In een sauna ontsnap je aan alle drukte en prikkels van de dag en kun je alles even loslaten. Daarnaast is het ook het perfecte moment om die telefoon, die misschien wel altijd aan jouw hand zit geplakt, aan de kant te leggen. Creëer een ontspannen sfeer, sluit je ogen en geniet van de rust. 

Spierpijn? Neem plaats in jouw sauna

Ben je flink aan het sporten geweest en voel je dat nu in elke spier in je lichaam? Laat je spieren dan ontspannen in een buitensauna. Door de warmte worden jouw spieren warm en kunnen deze ontspannen. Daarnaast verbeterd de warmte de doorbloeding in jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat het bloed sneller zuurstof naar jouw spieren kan brengen en afvalstoffen kan afvoeren.

Je krijgt een beter immuunsysteem

Wanneer jouw lichaam opwarmt in de sauna, wordt jouw immuunsysteem actief en versterkt. Jouw lichaam maakt tijdens jouw bezoek aan de sauna witte bloedcellen en antilichamen aan. Hierdoor is jouw lichaam bestand tegen ziektes en grote temperatuurverschillen. 

Het helpt je huid stralen

Van de warmte in de sauna ga je zweten, en dat zorgt ervoor dat jouw huid zich goed kan vernieuwen. Je verliest huidschilfers en hierdoor vormt zich een nieuwe laag. Het resultaat? Een stralende, soepele en zachte huid! 

Het zuivert je lichaam van afvalstoffen

Naast dat het zweten ervoor zorgt dat jouw huid zich vernieuwt, heeft het zweten nog een andere functie. Wanneer je het warm krijgt gaan jouw poriën openstaan, waardoor je dus gaat zweten. En met dat zweten kan jouw lichaam perfect afvalstoffen afvoeren. Het zijn kleine hoeveelheden die het lichaam hiermee afvoert, maar opgeruimd staat netjes!

De verschillende soorten sauna’s

Is een sauna gewoon een sauna? Nee zeker niet! Wanneer je op zoek gaat naar een sauna voor in jouw tuin, is het ten eerste erg belangrijk dat je een buitensauna kiest. Het klinkt misschien logisch, maar een sauna voor binnen is nou eenmaal niet bestand tegen de weersomstandigheden van buiten.

De keuze is alleen nog niet gemaakt als je voor een buitensauna kiest. Bij hänsömn hebben we namelijk twee verschillende modellen sauna’s voor in jouw tuin; de pod sauna en de barrelsauna. Beiden hebben een mooi ontwerp en natuurlijke uitstraling, maar toch met enkele verschillen. We vertellen je er meer over!

Pod sauna

De pod sauna is een prachtige toevoeging aan jouw tuin. Met zijn opvallende driehoekige vorm, is het een echte eyecatcher. De sauna kan ruim gebouwd worden, waardoor het ideaal is voor wanneer je met een groep wil genieten van de sauna.

De sauna kan deze gemakkelijk verschillend worden in gedeeld. Denk hierbij aan een kleedruimte vooraan, zodat je ook in de winter comfortabel gebruik kan maken van de sauna in jouw tuin. 

Barrelsauna

De barrelsauna is te herkennen aan de ronde vorm. De naam is dan ook afgeleid van een vat (barrel). Het is een uniek ontwerp en er populair onder de buitensauna’s. Behalve dat de vorm een prachtige uitstraling geeft, heeft het een ook praktisch voordeel. Doordat de sauna geen hoeken heeft en helemaal rond is, wordt er een goede luchtcirculatie gecreëerd. Hierdoor warmt de sauna snel en goed op en kun je binnen no-time genieten van jouw sauna.