• De hout gestookte hot tub moet altijd op een stevige en stabiele ondergrond worden geplaatst!
  • Hot Tubs met kunststof- of glasvezel-kuipen hebben minder onderhoud nodig, minder reiniging, drogen niet uit in de zomer en hoeven niet altijd met water te zijn gevuld. In een koude winters mag het water in de kuipen niet bevriezen, omdat het ijs de kunststof kuip en verwarming zou kunnen beschadigen.
  • Er is meer onderhoud nodig voor hot tubs van puur hout. Een houten tub moet in de zomer altijd water bevatten. Zonder water kan de kuip uitdrogen waardoor het hout krimpt en kieren ontstaan. Hout blijft duurzamer als het altijd doorweekt is. Mijn stelling is: hoe natuurlijker iets is, hoe meer zorg het vereist. Het bad moet natuurlijk ook worden schoongemaakt. Als u het bad niet schoonmaakt, wordt het vuil en ziet het er onaantrekkelijk uit. In koude winters kan een houten tub zonder water worden bewaard, omdat ijs en bevriezing schade aan zowel het bad als de verwarming zou kunnen veroorzaken.
  • Bij gebruik moet het waterniveau ongeveer 10 – 15 cm vanaf de bovenkant zijn. Het water mag niet over de bovenkant stromen. Als u dit aanhoudt is er altijd voldoende water in de kuip. Het is vooral belangrijk dat er in de kachel voldoende water zit en bij een externe kachel moet het waterniveau hoger staan dan de bovenste slang. Wanneer er niet voldoende water of geen water inzit zal dit onherroepelijk schade aan de kachel veroorzaken.
  • Het verwarmen van het water in het bad kan 1 tot 4 uur duren, afhankelijk van de gewenste temperatuur, weersomstandigheden en de grootte van het bad. Een bijpassende deksel zorgt er voor dat het water sneller opwarmt en langer warm blijft. Spring niet in het bad. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water niet hoger is dan 41° C. De houten peddel is special ontworpen om ervoor te zorgen dat het warme water, door middel van roeren, gelijkmatig in de hot tub wordt verdeelt.
  • Wij adviseren om het buitenste deel van de hot tub te coaten met natuurlijke olie of beits voor een lange levensduur.
  • Een bad dat niet in gebruik is, moet altijd worden afgedekt om het te beschermen tegen weer invloeden en om ervoor te zorgen dat er geen kinderen in kunnen vallen.
Ga terug naar veel gestelde vragen