Hot Tub

Welke Hot Tub is het meest geschikt voor ons?

We hebben verschillende maten van 1-2 tot 8- 10 persoons. Er zijn Hot Tubs met een interne kachel, externe kachel en een geïntegreerde kachel. Daarnaast gebruiken we ook verschillende materialen een Hot Tub van volledig hout of met een kunsstof kuip. U ziet keuze genoeg, we begrijpen als u er niet direct uit kan komen. Daarom kunt u altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Hoe werkt de houtgestookte kachel?

Zodra u het bad vult wordt ook de kachel gevuld. De kachel heeft een dubbele wand zodat er water bevindt geheel rondom de brandhaard. Zo wordt er via een groot oppervlak in de kachel warmte afgegeven aan het water. Het hete water gaat stijgen en zoekt via het hoogste afvoer punt in de kachel een weg terug naar de Hot Tub. Hierdoor wordt er via de onderste opening weer koud water vanuit de tub aangezogen naar de kachel. Hierdoor ontstaat een natuurlijke circulatie.

Hoe snel is mijn Hot Tub warm?

Een hottub met 800 liter water, zal het ongeveer tussen een uur en anderhalf uur duren voordat de temperatuur van het water van 5 naar 38 graden is gestegen..

Wat is thermowood?

Thermowood is geen houtsoort, wel een populaire stoombehandeling waardoor naaldhout een langere levensduur krijgt. Daarnaast zorgt dit proces ervoor dat het hout minder werking heeft en licht in gewicht is.

  • Duurzaamheidsklasse 1 – 2
  • Thermische modificatie is zeer milieuvriendelijk

Onderhoud

Hoe houd ik het water schoon, heb ik een filter nodig?

Gebruikt u een Hot Tub vrij onregelmatig (om de paar weken bv) dan kunt u prima een Tub gaan vullen en na 4-5 dagen weer legen.

Douchen en persoonlijke hygiëne, frequentie beïnvloeden allemaal de houdbaarheid van het bad water. Natuurlijk kunt u ook vaker het water verversen maar dat hangt af van het gebruik van de hot tub.

Door bacteriën ontstaat er als eerste een film in de hot tub. Dit zijn de gladde wanden en bankjes. Het water gaat steeds meer ruiken, en wordt langzaam groen. In de biofilm ontstaan steeds meer bacteriën en schimmels. Hier voeden de algen zich mee, waarna de algen het Hot Tub water gaan overheersen. Ook het weer heeft invloed op de kwaliteit van het water.

Voor alles geld dat u uw hot tub water moet testen op de pH waarde, dit is belangrijk voor uw gezondheid . U zult altijd een heel klein beetje chloor toe moeten voegen, wij adviseren  minitabletjes in een dispenser. Een startsetje compleet ongeveer € 20,- bij de doe het zelf winkels die zwembaden verkopen. Het bevat een tester, chloortabletjes, drijvertje en Ph min Prima set om u bad mee op te starten en te ervaren hoeveel chloor u moet gebruiken.

Ook is mogelijk een zand/katoenfilter toe te voegen met of zonder UV lamp.  U hoeft uw water nog maar een aantal keer per jaar te verversen, de uv lamp doodt niet alleen de zweefalgen maar ook 99.9% van de overige bacteriën en virussen en geldt meteen als legionella preventie voor uw hot tub water. U heeft nog maar 20% van de normale hoeveelheid chloor nodig in uw bad.

 

 

Kan ik het water er in de winter in laten staan ?

Wij raden af om bij aanhoudende vorstperioden de Hot Tub vol te laten staan. Bevroren uitgezet ijs kan namelijk de kachel en het beschermrek beschadigen of de doorvoeren naar de externe kachel. Ook dient de externe kachel geen water meer te bevatten.  Wilt u juist in de winter gebruik maken van de Hot Tub dan is het volgende mogelijk:

  • Verwarm het water en gebruik de circulerende waterpomp van uw zandfilter, u kunt het water dan wel laten staan; Let wel op dat uw water niet teveel afkoelt door een geïsoleerde deksel
  • Het bad vullen bij gebruik, en nadien weer legen;
Hoe onderhoud ik mijn kachel?

De kachel regelmatig leeg en schoonmaken dit kan vrij eenvoudig door de as lade leeg te maken. De buiten kant kan je gewoon met een zachte doek en misschien wat RVS cleaner.

Stook de kachel nooit wanneer er geen water in de Hot Tub staat. Dan zal er blijvende schade ontstaan!

Hoe onderhoud ik mijn Hot Tub?

De houten omranding van uw Hot Tub vraag om enig onderhoud. Door water en weersinvloeden is het verstandig om het hout te behandelen u kunt dat doen door het te beitsen of door olie te gebruiken, Met beitsen kunt u eenvoudig de kleur van de Tub aanpassen bij olie behoud u de natuurlijke hout kleur.

Hoe onderhoud ik de kunststof kuip?

De kunststof kuip kan je het best onderhouden door het schoon te maken met een zacht huishoudmiddel en een zachte doek omdat de kuip heel glad is is het eenvoudig schoon te maken. Spoel wel de kuip wel goed na zodat er geen zeep resten in blijven zitten.

Sauna

Kan ik mijn sauna ook in elkaar laten zetten?

Je kunt je sauna zelf als bouwpakket in elkaar zetten en er is ook een mogelijkheid om de de sauna af fabriek gemonteerd en compleet te laten leveren. Wanneer u de sauna door ons op locatie wil laten monteren kunnen we voor u een offerte op maat maken.

Uit welke kachels kan ik kiezen?

We hebben 2 soorten kachels elektrische en hout getookte kachels. De elektrische kachel geeft wat meer comfort maar daar heb je kracht stroom voor nodig. De houtkachel geeft meer sfeer met de reuk van hout en een knisperend vuurtje.

Op welke ondergrond kan ik het best mijn sauna zetten?

Het is belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is. De voorkeur gaat uit naar een verharde ondergrond zoals bestrating zoals stoeptegels of klinkers.

Onderhoud

Hoe onderhoud de buitenkant van mijn sauna?

Afhankelijk van het type hout de sauna bewerken met olie of beits. Dit geldt voor modellen uitgevoerd in grenen of olie voor thermowood. Het hout van een barrel sauna moet namelijk kunnen ademen.

Hoe houd ik de binnenkant schoon?

Dit kunt u doen door banken met een vochtige doek af te nemen. Let op dat u hiervoor geen huis-tuin-en keuken schoonmaakmiddelen gebruikt. Gebruik vooral geen schuur- en/of bleekmiddelen, dit is niet goed voor het hout! U kunt het hout van uw sauna schoonmaken met water wat vermengd is met een beetje groene zeep.

Hoe onderhoud ik mijn kachel?

Voor de elektrische kachel geld niet zo veel onderhoud. Let wel met het opgieten van water dat de goed op temperatuur ander kunt u op termijn roest vorming krijgen. De houtkachel regelmatig leeg en schoonmaken dit kan vrij eenvoudig door de as lade leeg te maken. De buiten kant kan je gewoon met een zachte doek en misschien wat RVS cleaner of wanneer zwart met kachel poets.